sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Lohkoperunat & dippikastikkeet

Itse tehdyt lohkoperunat on tosi hyviä. Niitä voi napostella ihan muuten vaan tai tarjota vaikka illanistujaisissa suolaisena pikkupurtavana. Ja maustaahan ne voi käytännössä miten tykkää.

Lohkoperunoiden kanssa tarjoillaan tietty dippikastikkeita. Mikä ettei kaupan valmiit dipitkin käy, mutta kyllä itse tehty on aina itse tehty. Dippikastike on tosi helppo tehdä ja sitten ainakin tietää mitä dippi sisältää :)

Itse teen lohkoperunat sekä dippikastikkeet näin, ohjeet olen alunpitäen saanut kaverilta.

Lohkoperunat

Pese perunat hyvin. Halkaise kuorimattomat perunat ensin puoliksi ja sitten vielä puoliksi. Käytä jauhoisia perunoita. Laita uuninpellille leivinpaperi ja leivinpaperille n. 1-2 rkl oliiviöljyä. Sekoita öljyyn pippuria, suolaa, paprikamaustetta sekä chilimaustetta. Pyörittele perunalohkoja öljyssä niin, että kaikkiin tarttuu seosta. Älä käytä liikaa öljyä, suolaa sen sijaan voi laittaa ihan suht reilusti.

Valkosipulidippi

Sekoita purkilliseen kermaviiliä n. 2 rkl majoneesia. Purista joukkoon 2-3 valkosipulin kynttä ja mausta vielä lisäksi pippurilla ja suolalla. Maistele ja lisää valkosipulia ja muita mausteita maun mukaan.

Tomaattidippi

Sekoita purkilliseen kermaviiliä n. 2 rkl majoneesia. Sekoita joukkoon vajaa 1 prk tomaattipyreetä (70 g) ja mausta chilimausteella, paprikamausteella, pippurilla ja suolalla. Maistele ja lisäile mausteita maun mukaan. Muista, että lisätä voi aina, mutta pois ei voi ottaa eli laita alkuun mausteita varovasti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti