tiistai 10. syyskuuta 2013

Sinihomejuustoinen uunimakkara

Uunimakkara on hyvää arkiruokaa, kun pitää nopeasti ja helposti saada perheelle jotain syötävää. Makkarat uuniin ja vähän ketsuppia, juustoa, sipulia ja tomaattia joukkoon, siinä se. Eikä siinä mitään, meneehän se niinkin, mutta uunimakkarastakin saa tosi herkullisen ruoan! Vaatii vähän enemmän aikaa, mutta on kyllä sen arvoista! Tämän reseptin nappasin RuokaPirkka-lehdestä, mutta muuntelin vähän mausteita oman mieleni mukaan. Ja hyvää oli, parasta uunimakkaraa mitä olen koskaan syönyt. Tämä menee jo vähän "paremmasta" arkiruoasta, bon appetit :)

Sinihomejuustoinen uunimakkara

perunoita n. 10 kpl
öljyä
suolaa/yrttisuolaa
mustapippuria
2 tomaattia
1 sipuli
lenkkimakkaraa 500g
1 kananmuna
100g sinihomejuustoa
100g emmental-mozzarella-juustoraastetta (muukin juustoraaste käy)

1. Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota perunaviipaleita öljyssä paistinpannulla muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla tai muilla haluamillasi mausteilla. Laita viipaleet uunivuokaan ja kypsennä uunissa 200 astetta n. 20 minuuttia.
2. Lohko sipuli ja tomaatit. Poista uunilenkistä kuori ja leikkaa makkara neljään osaan. Tee makkaraan syviä viiltoja.
3. Riko kananmuna kulhoon. Murenna joukkoon sinihomejuusto sekä lisää juustoraaste. Sekoita.
4. Laita makkarat, sipuli sekä tomaatit puolikypsien perunaviipaleiden päälle ja laita juustoseosta makkaroiden päälle sekä viiltojen väliin. Paista uunissa vielä n. 20 minuuttia.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti