perjantai 27. syyskuuta 2013

Peltipizza

Kukapa ei tykkäisi pizzasta? Nykyisin on tosi helppo tehdä pizzoja valmiilla pizzapohjilla, sen kun vaan lisää täytteet ja pistää uuniin. Joskus on kuitenkin kiva tehdä pizzaa vähän pidemmän kaavan kautta ja tätä pizzaa kannattaakin sitten tehdä kerralla useampi pellillinen! Tämä on nimittäin niitä ruokia, joka maistuu seuraavana päivänä lämmitettynä tosi hyvältä, lurauttaa vaan ketsuppia vähän päälle niin avot! Tätä voi myös pakastaa ja lämmittää aina tarpeen mukaan. Tällä reseptillä saa pizzasta muhkean, vähän pannupizzamaisen pizzan. Täytteitähän voi lisäillä sitten oman maun mukaan, laitan tähän mukaan yhden hyväksi todetun jauhelihatäytteen ohjeen. Ja sitten vaan viettämään pizzaperjantaita! :)

Pizzapohja

2,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa (eli puolikas paketti)
ripaus suolaa
n. 5-6 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoittele, kunnes on sulanut kokonaan.
2. Lisää mukaan ripaus suolaa sekä 2 rkl öljyä.
3. Lisäile joukkoon vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Taikina saa jäädä vähän löysäksi, mutta ei liian löysäksi kuitenkaan. 
4. Laita taikina uunipellille leivinpaperin päälle, laita taikinan päälle vähän vehnäjauhoja ja taputtele tasaisesti pellille.
5. Anna kohota liinan alla n. 15 minuuttia.

Jauhelihatäyte

500 g jauhelihaa
2 tomaattia
1 valkosipulin kynsi
1 sipuli
herkkusieniä (myös kantarellit käy)
chili-tuorejuustoa
tomaattipyrettä
suolaa
pippuria
juustoraastetta
(fetaa)

1. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla sekä pippurilla. Purista joukkoon 1 valkosipulin kynsi sekä lisää pilkottu sipuli. 
2. Lisää kuuman jauhelihaseoksen joukkoon puoli pakettia chili-tuorejuustoa. (Itse käytin Crème Bonjour-merkkistä, Valion Viola paprika-chili-tuorejuusto käy hyvin myös)
3. Pilko herkkusienet ja paista niitä hetki pannulla.
4. Laita tomaattipyrettä pizzapohjan päälle ohut kerros. Laita päälle ohut kerros myös juustoraastetta. Lisää tämän jälkeen jauhelihaseos, herkkusienet, tomaatit ja halutessasi fetajuusto. Laita päälle vielä runsas kerros juustoraastetta, siinä ei kannata pihistellä :)
5. Laita uuniin 250 astetta n. 15 minuuttia. Tarkkaile pizzan paistumista: kun juusto on saanut kivasti väriä ja pohja vaikuttaa kypsältä niin nappaa pois uunista.

Lisää täytteet pohjan päälle, tässä on laitettu fetaa toiselle puolen pizzaa ja toinen puoli jätettiin ilman

Lisää reippaasti juustoraastetta

Ota pois uunista, kun pizza on saanut sopivasti väriä

Ja sitten vaan nauttimaan!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti