keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kinkkutäyte uuniperunalle

Uuniperuna on vaan niin hyvää! Ja helppoa. Erityisen nopeaa sen valmistaminen ei kyllä ole, mutta suurimman osan ajastahan se pötköttelee vaan uunissa ja itse tekemiseen ei mene kovin pitkään. Mutta siis, uuniperunallehan voi keksiä vaikka minkälaisia täytteitä: kinkku, feta, tonnikala... Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka, mutta tässä keskityn nyt kinkkutäytteeseen. Tämä kinkkutäyte on kaikessa yksinkertaisuudessaan nimittäin ehdottomasti paras uuniperunan täyte mitä olen maistanut ja senpä vuoksi tätä tulee eniten tehtyäkin. Ja tässä tämä ohje siis, täytteestä riittää n. 6 uuniperunalle, riippuen uuniperunoiden koosta ja siitä miten paljon ruokailijat täytettä perunaansa haluavat. Ohjetta on helppo muuttaa suhteessa uuniperunoiden määrään, kannattaa tehdä täytettä mieluummin liian paljon kuin liian vähän. Uuniperunassa täytettä kun pitää olla reilusti!

Kinkkutäyte uuniperunalle (n. 6 uuniperunaa)

300g ylikypsää palvikinkkua raastettuna
300g creme fraichea
1/2-1 suolakurkku
suolaa
mustapippuria
6 Rosamunda-perunaa

1. Pese perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä.

2. Kääri perunat folioon yksitellen ja laita uuniin. Anna olla ensin n. puolisen tuntia 225 asteessa ja sen jälkeen 30-60min 200 asteessa.

3. Tee täyte: raasta kinkku ja sekoita se creme fraichen joukkoon. Voit toki käyttää valmistakin raastetta, mutta kun raastaa itse niin tietää ainakin, että on täyttä tavaraa. Pilko joukkoon myös suolakurkut. Suolakurkkua voi pilkkoa mielensä mukaan: itse tykkään suolakurkusta tosi paljon, joten laitan sitä yleensä yhden kokonaisen. Mutta myös puolikas riittää mikäli haluaa suolakurkkua vähän vähemmän. Lisää joukkoon vielä vähän suolaa ja mustapippuria ja sekoita. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen, koska kinkku ja suolakurkut itsessään antavat täytteeseen jo aika paljon suolaisuutta. Anna olla jääkaapissa sen ajan kunnes perunat on valmiita.

4. Ota perunat uunista. Voit kokeilla haarukalla ovatko jo kypsiä. Leikkaa viilto uuniperunaan ja purista varovasti peruna auki. Uuniperuna on tosi kuuma eli ole varovainen! Anna uuniperunan vähän aikaa jäähtyä ja laita sitten täytettä perunan sisään ja nautiskele hyvällä ruokahalulla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti