keskiviikko 6. elokuuta 2014

Feta-kantarellipasta



En itse ole erityisemmin sienien ystävä, mutta kantarellit tekevät poikkeuksen. Odotankin aina innolla kantarelliaikaa, että pääsen tekemään maukkaita kantarellikastikkeita ja -muhennoksia. Useamman perinteisen kantarellikastikkeen tänä kesänä jo tehneenä halusin kokeilla vaihteeksi kantarelleja vähän eri tavalla. Kantarellithan sopivat erittäin hyvin esim. pekonin kanssa ja siitä tuli tulikin mieleeni kokeilla miten sopisivat jonkun toisen suolaisen tuotteen seurana. Näin päädyin kokeilemaan kantarelleja rakastamani fetan kaverina.

Ja tässä sitten kokeiluni tulos: feta-kantarellipasta! Pastasta tuli tosi maukasta ja feta sopi erittäin hyvin kantarellien kanssa. Laitoin joukkoon myös vähän chiliä ja valkosipulia, mutta silti kantarellien ominaismaku tuli vielä hyvin esille. Chiliä ei siis kannata laittaa liikaa, tarkoitus ei ole, että pasta maistuu vaan chilille. Chilin voi halutessaan jättää myös kokonaan pois. Suolaa tai pippuria ei tähän erikseen tarvitse lisäillä, feta tuo itsessään suolaisuutta ja creme bonjour cuisine pippurisuutta. Maukasta loppukesää! :)

Feta-kantarellipasta (4:lle)

n. 300g kantarelleja
n. 100g fetajuustoa
1 pieni sipuli
2 dl kermaa
1/2 mieto chili (voi laittaa vähemmänkin)
2 valkosipulin kynttä
2 rkl Creme bonjour cuisine (pippuri)
luraus valkoviiniä
voita
basilikaa
pastaa (spagetti tai tagliatelle)

1. Putsaa sienet ja pilko isot pienemmiksi. Paista sieniä paistinpannulla (ilman voita) hetken aikaa niin, että neste haihtuu.
2. Pilko sipuli pieneksi silpuksi. Lisää kantarellien joukkoon voita ja pilkottu sipuli. Anna muhia pannulla hetken aikaa.
3. Lisää tämän jälkeen joukkoon pilkottu chili (muista poistaa siemenet) ja purista/silppua joukkoon valkosipulin kynnet.
4. Lisää kerma sekä luraus valkoviiniä. Lisää joukkoon myös creme bonjour cuisinea. Murenna feta kastikkeen joukkoon ja anna porista hetken aikaa miedolla lämmöllä niin, että feta sulaa kastikkeeseen. Voit muunnella kastikkeen paksuutta lisäämällä/vähentämällä nesteen määrää.
5. Sekoita kastike ohjeen mukaan keitetyn pastan joukkoon ja ripottele pinnalle vielä silputtua basilikaa. Tarjoile heti.









2 kommenttia:

  1. Nyt on kantarelleja taas ja fetaa, pippurijuusto täytyy korvata pippurilla

    VastaaPoista
  2. Eiköhän se toimi hyvin niinkin :)

    VastaaPoista