keskiviikko 27. elokuuta 2014

Avokado-cajunbroilerisalaatti

Tänään teki mieli salaattia ja koska pidän maustetuista ja tulisista ruoista niin päätin tehdä salaatistakin vähän perinteistä salaattia tujumpaa. Olen käynyt useasti syömässä Helsingin Santa Fe-ravintolassa todella hyvää chicken avocado-salaattia ja siitä sainkin idean tehdä cajun-maustettua broilerisalaattia. Avokado sekä hedelmät tuovat loistavan vastapainon tuliselle cajunbroilerille sekä chilikastikkeelle ja lime tuo mukaan pientä pirtsakkuutta. Cajunmauste kannattaa tehdä itse, se on erittäin helppo valmistaa ja lopputulosta ei voi verratakaan kaupan valmiisiin cajunmausteisiin. Tämän cajunmausteseoksen ohjeen olen joskus bongannut netistä, mutta enpä enää muista mistä sen alunpitäen bongasin... On kuitenkin paras cajunmausteseos mitä olen kokeillut. Tämä salaatti maistuu varmasti kaikille vähän tulisemman ruoan ystäville, tässä salaatissa on nimittäin potkua! :)

Avokado-cajunbroilerisalaatti (4:lle)

kerä jäävuorisalaattia
rasia kirsikkatomaatteja
2 kypsää avokadoa
mustia oliiveja
1/2 vesimeloni
1/2 karambola
1/2 lime
n. 500 g broilerin rintafilettä
chilikastiketta
cajunmausteseosta
paistamiseen öljyä tai voita

Chilikastike:

purkki kermaviiliä
2 rkl sweet chili-kastiketta
1 rkl chilimaustetta

Cajunmausteseos:

2 tl valkopippuria
2 tl mustapippuria
2 tl cayennepippuria
2 tl paprikamaustetta
2 tl sipulijauhetta
2 tl valkosipulijauhetta

1. Tee cajunmausteseos sekoittaen kaikki ainekset yhteen.


2. Pyörittele broilerinfileitä mausteseoksessa niin, että kaikkiin fileisiin tarttuu tasaisesti molemmin puolin mausteseosta. Anna fileiden maustua sen ajan, kun teet seuraavat vaiheet.

3. Valmista chilikastike sekoittamalla ainekset yhteen. Maistele, mikäli haluat vahvempaa/miedompaa muuta määriä.

4. Tee esivalmistelut: pilko salaatti, tomaatit, avokadot ja vesimeloni. Leikkaa karambolasta siivuja (voi syödä kuorineen).

5. Laita pilkottua salaattia syvän lautasen pohjalle ja ripottele päälle chilikastiketta. Asettele salaatin päälle avokadot, tomaatit, vesimelonit sekä oliivit. Pirskottele avokadojen päälle hieman limeä (tuo makua sekä estää tummumista). Tee jokaiselle ruokailijalle oma annos omalle lautaselleen.

6. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja laita broilerinfileet paistumaan. Käännä lieden lämpö vähän pienemmälle. Cajunmauste palaa herkästi pohjaan ja paistamisen ajan kannattaakin keskittyä itse paistamiseen eikä salaatin kokoamiseen: tästä syystä salaatti kannattaa tehdä etukäteen muuten valmiiksi. Vaihda fileiden puolta aika ajoin ja kun fileet ovat kypsiä leikkaa ne siivuiksi.

7. Asettele fileet salaatin päälle, koristele vielä limellä sekä karambolalla ja ihanan maukas salaatti on valmis nautittavaksi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti