tiistai 26. elokuuta 2014

Banaaniletut

Jos tekee mieli jotain makeaa, mutta kuitenkin jotain terveellistä, ovat banaaniletut oiva vaihtoehto. Ne ovat erittäin helppoja tehdä ja vaikkapa koululaiset pystyvät tekemään niitä helposti itsekin välipalaksi. Bongasin reseptin kaverin facebook-seinältä (alunpitäen Fitfarmin resepti) ja kuulosti niin mielenkiintoiselta, että päätin heti kokeilla. Tein ensimmäisen letun täysin kaverilta saadun ohjeen mukaan ja en ollut kovin innoissani lopputuloksesta: letusta tuli jotenkin omaan makuuni liian paksu ja "kiinteä", koostumukseltaan vähän kuin amerikkalainen pannukakku. Koska halusin nimenomaan ohuita, "lettumaisia" lettuja päätin tehdä toisen satsin vähän eri tavalla: lisäsin joukkoon vähän vettä ja tein yhden ison letun sijasta monta pientä lettua. Tällä tavalla letuista tulikin oikein maukkaita, melkein kuin tavalliset letut. Nämä letut maistuvat ihan sellaisenaan tai tuoreiden marjojen kera - toki ovat hyviä hillonkin kanssa, jos ei ole niin tarkka tuon terveellisyyden suhteen :)

Banaaniletut (n. 10 pientä lettua)

1 kananmuna
1 kananmunan valkuainen
1 iso banaani
3 rkl vettä
(makeutusainetta)
rasvaa paistamiseen (öljyä tai voita, oman mieltymyksen mukaan)

1. Muussaa banaani hienoksi ja lisää kananmunat joukkoon. Alkuperäisen ohjeen mukaan toisesta kananmunasta tulisi laittaa vaan valkuainen, mutta toimii kyllä ihan normaalistikin kahdella kananmunalla.

2. Sekoita tasaiseksi. Parhaan (=tasaisimman) lopputuloksen saat, jos käytät sauvasekoitinta.

3. Lisää joukkoon 3 rkl vettä (ja halutessasi makeutusainetta) ja sekoita vielä tasaiseksi.

4. Kuumenna pannu ja lisää pannulle rasvaa. Laita taikinaa pannulle n. 3-4 pienen letun verran ja paista pannulla miedolla lämmöllä jonkun aikaa. Älä käännä lettuja liian nopeasti sillä hajoavat helposti! Kun lettu pysyy kasassa käännä lettu ja anna paistua hetken vielä toiseltakin puolelta.

5. Syö sellaisenaan tai nauti marjojen/hillon kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti