lauantai 7. syyskuuta 2013

Tosi hyvät pikasämpylät

Mikäpä sen ihanampaa kuin nauttia aamiaiseksi uunituoreita sämpylöitä! Valitettavasti sämpylöiden teko on minusta ainakin melko työlästä (varsinkin aamutuimaan) ja senpä takia tuoreet aamiaissämpylät jäävät usein vain haaveeksi. Mutta tässäpä todellinen aamujen pelastus: pikasämpylät! Nämä ainekset löytyvät yleensä lähes jokaisen kaapista vaikka ei kokkikolmonen varsinaisesti olisikaan. Ja jos ei löydy niin pikapikaa niitä ostamaan tulevia aamuja varten: nämä ovat nimittäin tosi helpot sekä nopeat tehdä ja ovat todella herkullisen makuisia! Bonuksena saa ihanan uunituoreiden sämpylöiden tuoksun kotiin. Tästä reseptistä tulee n. 8-10 sämpylää, aikaa menee kokonaisuutenaan paistoaika mukaanlukien n. 20 minuuttia. Maukkaita aamuhetkiä! :)

Pikasämpylät

4 dl sämpyläjauhoja (esim. Sunnuntai rouheinen sämpyläjauho)
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 dl maitoa (myös piimä tai maustamaton jogurtti käy)
1 kananmuna

1. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
2. Lisää joukkoon maito ja sekoita.
3. Laita taikinaa lusikan avulla uunipellille leivinpaperin päälle. Muista jättää reilusti väliä, etteivät paistuessaan mene toisiinsa kiinni. Jos haluat, muotoile sämpylöitä jauhoisin käsin. Itse tykkään kuitenkin laittaa nämä ihan vaan lusikan avulla, nämä kun ovat pikasämpylöitä niin saavat olla sen näköisiäkin :)
4. Voitele sämpylät kananmunalla.
5. Paista uunissa 200 astetta n. 15 minuuttia.
6. Nauti uunituoreena voin kera tai täytä haluamillasi täytteillä.






2 kommenttia:

  1. Hyvä idea nuo pikasämpylät! :) Osallistupa reseptilläsi Raision Kausiruokakisaan http://bit.ly/kausiruokakisa. Hyvät palkinnot ja kilpailijoitakaan ei ole vielä paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä ovat tosi maukkaita, tänä aamuna näitä viimeksi tein :) Kannattaa kokeilla myös niin, että laittaa pinnalle lisäksi juustoraastetta, tulee ihania juustosämpylöitä :)

      Poista