torstai 29. elokuuta 2013

Itse tehty hedelmämehujää

Surffailin aikani kuluksi netissä ja sattumalta silmiini osui herkullisista herkullisimman näköinen mehujää, mikä oli tehty tuoreista hedelmistä. Sitä piti tietty heti kokeilla ja innoissani kasasin mehujäämuotteihin erilaisia hedelmiä ja pistin pakastimeen. Jännitti ja mietitytti, että oliko näiden ihanien mehujäiden valmistus tosiaan näin helppoa vai oliko kuvassa joku "jippo"? Mutta ei, mitään jippoa ei ollut vaan mehujäät tosiaan olivat valmiina samanlaisia kuin kuvassa ja niin hyviä, paljon parempia kuin mikään muu mehujää! Mikä parasta, näitä voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikka kuinka usein ja kerrankin ei tarvitse kieltää lapsia, jos haluavat ottaa toisenkin jäätelön. Harmittaa, että en keksinyt näitä silloin, kun lapset olivat pieniä! Vaikka lapsi ei muuten mielellään söisi hedelmiä niin nämä varmasti maistuu :) Näitä tullaan tekemään meillä tästä lähtien usein ja näistähän voi tehdä aina vähän erilaisen version. Näissä mehujäissä käytin tuoreita mansikoita, vadelmia, viinirypäleitä, persikoita sekä kiivihedelmiä sekä lisäksi tilkkasen laimeata mansikkamehua. Seuraavaksi aion kokeilla appelsiinimehujäätä eli reilusti appelsiinin viipaleita ja vähän appelsiinimehua. Terveellisiä herkkuhetkiä! :)

Hedelmämehujää

hedelmiä oman maun mukaan
mehua

1. Pilko hedelmät.
2. Laita mehujäämuotin pohjalle vähän mehua.
3. Asettele muotin alaosaan hedelmäviipaleita.
4. Lisää taas tilkka mehua ja sen jälkeen taas viipaleita jne. kunnes muotti on täynnä. Mehua ei tarvitse laittaa kovin paljoa, ihan vaan tilkkanen, sen verran, että viipaleet jäätyvät toisiinsa kiinni.
5. Laita muottiin tikku kiinni ja anna jäätyä pakastimessa.
6. Kun mehujäät ovat valmiita irrota ne muotista valuttamalla hetken kuumaa vettä muotin päälle. Näin mehujää irtoaa helposti muotista.
7. Nauti ja ota ihmeessä toinenkin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti