maanantai 26. elokuuta 2013

Mustikkapannukakku

Tässäpä sellainen herkku, että tuskin jättää ketään kylmäksi - mustikkapannukakku! Sopii niin aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi kuin jälkkäriksikin. Pannukakun ohjeen olenkin tänne jo aiemmin laittanut (Takuuvarma pannukakku), tämä tehdään samalla reseptillä, mutta lisätään vaan mustikat joukkoon. Tämä ei tarvitse mitään hilloja tai vaniljakastikkeita lisukkeeksi, mutta jos sellaisia haluaa laittaa niin esim. vaniljajäätelön kanssa tästä saa suussasulavan jälkiruoan! Tämä resepti on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, itse aion kokeilla seuraavaksi omenapannukakkua tällä samalla reseptillä. Uskoisin, että toimii hyvin myös omenoilla :)

Mustikkapannukakku

4 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua margariinia
n. 2 dl mustikoita (jos käytät pakastemustikoita lisää mustikoiden joukkoon pari ruokalusikallista perunajauhoja)

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita munat ja maito keskenään.
3. Yhdistä ja lisää lopuksi vielä jäähtynyt sulatettu margariini.
4. Anna taikinan olla jääkaapissa n. puoli tuntia.
5. Laita uuninpellille leivinpaperi ja kaada taikina pellille.
6. Ripottele taikinan päälle mustikat tasaisesti. (Ja jos käytät niitä pakastemustikoita niin sekoita mustikoiden joukkoon ensin perunajauhoja, muuten saattaa pannukakusta tulla vetisen puoleista ;) )
7. Laita uuniin ja paista uunin alaosassa 200-210 astetta n. 40 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti