keskiviikko 7. elokuuta 2013

Chilinen katkarapu-kantarellipasta

Vaikka kesää on vielä jäljellä niin syksyn lähestymisen huomaa kuitenkin jo siitä, että alkaa tehdä mieli vähän jo muitakin ruokia kuin grilliherkkuja tai kesäisiä salaatteja. Eilen päätinkin tehdä pastan, mutta halusin kokeilla vähän jotain uutta ja erilaista. Olin Pirkka-ruokalehteä selaillessa pistänyt merkille rapupastan ja halusinkin kokeilla sitä. Lähdin kauppaan aineksia hakemaan, mutta olin lukenut reseptin huolimattomasti ja ravunpyrstöjen sijaan mukaan tarttuikin katkarapuja. Ihan pelkkää katkarapupastaa en halunnut tehdä ja siinä samassa muistin, että edelliseltä päivältä oli jäänyt kantarelleja jäljelle. Ja niinpä sitten rapupasta muuttui katkarapu-kantarellipastaksi :) Tällaista tämä tumpuloiden kokkaus välillä on ;) En yhtään tiennyt millaista makuelämystä odottaa, mutta kun ensimmäisen haarukallisen söin niin tiesin heti, että tämä on hitti! Tämä resepti syntyi vähän vahingossa, mutta tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Chilinen katkarapu-kantarellipasta

n. 200g katkarapuja liemessä
puolikas purjo
kantarelleja (n. 300g)
1 prk Creme Bonjour Cuisine, chili&paprika
parmesaania
tilliä
tagliatellea
suolaa

1. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
2. Valuta katkaravut.
3. Paista kantarellit kuumalla pannulla, älä käytä rasvaa.
3. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kuullota rasvassa.
4. Lisää purjojen joukkoon creme bonjour cuisine ja kuumenna kiehuvaksi.
5. Lisää joukkoon katkaravut sekä kantarellit, kuumenna, mutta älä keitä.
6. Valuta pasta, ota keitinvettä n. puoli desiä talteen. Ohenna kastiketta keitinvedellä, jos on tarpeen. Sekoita kastike pastan joukkoon ja raasta pinnalle tuoretta parmesaania sekä ripottele pinnalle tilliä.
7. Tarjoile heti ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti