torstai 22. elokuuta 2013

Daim-kakku

Tytär halusi syntymäpäiväkseen Daim-kakun ja sellainen piti sitten väsätä. En ollut koskaan ennen sellaista tehnyt, joten aloitin projektin tutkimalla erilaisia reseptejä netistä. Mutu-tuntumalla päädyin kotikokki.net-sivustolla olleeseen reseptiin, joka vaikutti kaikin puolin herkullisimmalta.

Daim-kakku on todellinen suklaan ystävän unelmakakku. Mikäli suklaasta ei erityisemmin pidä ei tätä kakkua kannata tehdä! Mutta meille suklaan ystäville tämä on herkkua - ja myös melko kaloripitoista eli ei tätä ihan joka päivä voi popsia. Erityisiin herkkuhetkiin kuitenkin loistava kakku, joka säilyy usean päivän ajan hyvänä ja jopa paranee ajan myötä! Makoisia herkkuhetkiä :)

Daim-kakku

4 dl sokeria
3 kananmunaa
200g pehmeää voita
4 dl vehnäjauhoja
5 rkl tummaa kaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5dl kevytmaitoa
1 iso levy Fazerin sinistä
1 iso Daim-patukka

1. Vatkaa pehmeä voi sekä sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen.
2. Lisää joukkoon maito ja sekoita.
3. Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä kaakao) keskenään ja lisää ne pikkuhiljaa muun taikinan joukkoon, sekoittaen koko ajan. Tässä voi käyttää apuna siivilää.
4. Laita taikina vuokaan. Mikäli käytät irtopohjavuokaa laita pohjalle leivinpaperia niin kakkua on helpompi käsitellä valmiina. Itse käytin 24cm irtopohjavuokaa. Paista uunin alaosassa 175 astetta n. 40 min. Tarkkaile, ettei kakku pääse palamaan. Paistoaika riippuu paljon uunista eli ole tarkkana.
5. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä hieman.
6. Sulata suklaalevy kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Ole tarkkana, ettei pääse palamaan!
7. Levitä sulanut suklaa hieman lämpimän kakun päälle ja ripottele pinnalle murskattuja Daim-suklaan palasia.
8. Anna olla jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään asti, kakku paranee, kun saa muhia rauhassa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti