tiistai 9. heinäkuuta 2013

Lohi-avokadosalaatti

Tämä salaatti hellii sydäntä - ja makuhermoja. Näin kesällä lohi on parhaimmillaan grillattuna, mutta toki sen voi valmistaa myös uunissa. Tai miksei tähän myös lämminsavulohi kävisi. Tilli-sinappikastikkeen ohjeen löysin Valion sivulta, on todella maistuva kastike kalan kanssa!

Lohi-avokadosalaatti

2-3 erilaista salaattia (itse käytin tammenlehvä- sekä jääsalaattia)
kirsikkatomaatteja
kurkkua
2 kypsää avokadoa
2 rkl limen/sitruunan mehua
basilikaa
grillattua lohta
tilli-sinappikastiketta

Tilli-sinappikastike

1 prk kermaviiliä
2 tl Dijon-sinappia
1 rkl tuoretta tilliä
1 rkl sitruunan mehua
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria


- Tee kastike valmiiksi ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi
- Pese ja pilko salaatit, tomaatit sekä kurkut laakealle vadille
- Poista avokadoista kivi, pilko avokadot kuoressaan ja siirrä lusikan avulla salaatin päälle
- Purista pari ruokalusikallista sitruunan mehua avokadojen päälle (estää tummumista)
- Laita joukkoon vielä muutama basilikanlehti, grillaa lohi ja laita salaatin päälle/sivuun
- Lisää joukkoon vielä tilli-sinappikastiketta ja tarjoile heti




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti