lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kantarellipizza

Ensimmäisiä kantarelleja löytyy jo metsistä tai kaupoista. Koska tämä kantarelliaika on niin lyhyt niin se kannattaa hyödyntää kunnolla. Kantarellithan sopivat lähes mihin vaan, parhaimmillaan tietty ovat kastikkeessa vaikkapa pihvin päällä tai pastassa - tai niin luulin. Kunnes päätin kokeilla kantarellipizzaa.

Kantarellien lisäksi laitoin täytteeksi pekonia, tuoretta punasipulia, koskenlaskijajuustoa, basilikaa, valkosipulia, tomaattipyrettä sekä juustoraastetta. Pohjana käytin ihan valmispohjaa, mutta pizzapohjan voi toki tehdä itsekin, jos on oikein reippaalla tuulella :) Koska kyseessä oli ensimmäinen kantarellipizza mitä olen koskaan tehnyt, tai ylipäätään maistanut, niin jännitys oli suuri, näinköhän kantarellit edes sopisi pizzaan? Mutta voin sanoa, että kyllä ne sopii! Ihan loistava pizza, yksi parhaita mitä olen koskaan maistanut! :)

Kantarellipizza

valmis pizzapohja
n. 150g kantarelleja
n. 100g pekonia (eli n. puoli pakettia Amerikan pekonia)
koskenlaskijajuustoa (muruna)
juustoraastetta
tomaattipyrettä
1 valkosipulin kynsi
1-2 uutta punasipulia
basilikaa

- Putsaa kantarellit ja pilko isommat pienempiin osiin. Laita hetkeksi pannulle, että liika kosteus haihtuu ja lisää sitten voita. Paista hetki voissa.
- Pilko sipulit ja kuullota niitä pieni hetki pannulla.
- Paista pekonit pannulla.
- Laita pohjan päälle reilusti tomaattipyrettä ja juustoraastetta, purista joukkoon valkosipulin kynsi sekä lisää paistetut pekonit, sipulit & kantarellit.
- Ripottele päälle murennettua koskenlaskijaa sekä juustoraastetta.
- Ripottele pinnalle vielä hieman basilikaa.
- Paista uunissa 250°c n. 8min.

Laita koskenlaskijaa muiden täytteiden päälle...

lisäksi vielä juustoraastetta reilusti...

ja vielä hieman tuoretta basilikaa. Laita uuniin...

ota uunista...

ja nauti! Bon appetit!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti