keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Fetapyttipannu

Edelliseltä päivältä jäi aika runsaasti keitettyjä perunoita yli eli mitäpä muuta sitä seuraavana päivänä väsäämään kuin pyttipannua. Ihan perinteinen pyttipannu ei oikein tällä kertaa innostanut (vaikka hyvää sekin on!) vaan halusin kokeilla jotain uutta ja vähän erilaista. Vähän aikaa mietittyäni päädyin fetapyttipannuun.

Pyttipannuhan on helpoista helpoin ruoka valmistaa, jonka kaikki luultavasti osaavatkin jo tehdä. Kuitenkin, koska oletan, että tätä blogia saattaa eksyä lukemaan ne, jotka eivät ihan vielä Top Chefejä ole, niin laitan tähän vielä pikaisen ohjeen. Eli pyttipannuun tarvitset: keitettyjä perunoita, nakkeja/lenkkimakkaraa, suolaa&pippuria, sipulia, rasvaa paistamiseen sekä paistinpannun. Ja tähän minun versiooni vielä siis fetajuustokuutioita. Itse jätin tällä kertaa yleisön pyynnöstä sipulin kokonaan pois, maistui hyvin ilmankin. Mutta kyllähän se sipuli pyttipannuun oman vivahteensa tuo...

Ja pyttipannuhan valmistetaan kaikessa yksinkertaisuudessaan näin: Pilko sipuli ja kuullota paistinpannulla. Lisää pilkotut, keitetyt perunat sekä nakit. Paista hetki paistinpannulla, kunnes saavat vähän väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Loppuvaiheessa lisää fetakuutiot ja pyörittele vielä hetken. Ja siinäpä se sitten olikin :)


Fetajuustosta ja nakeista tulee suolaisuutta jo itsestään eli suolaa ei ihan kaikista reippaimmalla kädellä kannata ripotella. Feta tuo pyttipannuun kuitenkin todella hyvän vivahteen, suosittelen kokeilemaan. Yksinkertainen, nopea ja maukas arkiruoka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti