maanantai 20. toukokuuta 2013

Takuuvarma pannukakku

Pannukakku kuuluu niihin leivonnaisiin mitä en vaan ole saanut onnistumaan. Toisinaan on ollut raakaa keskeltä, mutta palanutta pinnalta ja toisinaan taas lässähtänyttä epämääräistä taikinamössöä. Olenkin jättänyt pannarin rauhaan ja keskittynyt sen sijaan muihin leivonnaisiin. Takaraivossa on kuitenkin kytenyt ajatus: eihän se niin vaikeaa VOI olla?? Tuumasta toimeen, ryhdyin pannukakkuetsiväksi ja etsin sekä vertailin erilaisia reseptejä.

Nopeasti pikavertailuja tehtyäni huomasin, että lähes kaikki kehutut pannukakut oli tehty suunnilleen saman reseptin mukaan. Rasvan, sokerin ja kananmunien määrä vaan hieman vaihteli. Tässä reseptissä ei kuulemma voi epäonnistua eli mikäs sen rohkaisevampaa. Eli ei kun kokeilemaan!

4 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua margariinia

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. 2. Sekoita munat ja maito keskenään. 3. Yhdistä ja lisää lopuksi vielä jäähtynyt sulatettu margariini. (Mikäli ei ole ihan kamala pannarihimo päällä niin anna turvota jääkaapissa n. puoli tuntia, mutta onnistuu kyllä ilmankin.) Laita uuninpellille leivinpaperi, kaada taikina pellille ja paista uunin alaosassa 200-210 astetta n. 40 min kunnes pinta on kauniin ruskea. Helppoa kuin heinänteko!

Jännitin kovasti miten pannukakku onnistuu, varsinkin, kun taikina oli mielestäni melko litkua. Uskoin kuitenkin lukemiani kehuja ja pistin pannarin uuniin. Ja jännitys oli ihan turhaa: tällä reseptillä ei tosiaan voi epäonnistua! Mahtavan hyvänmakuista pannaria, vaniljan maku tuli ihanasti läpi. Maistuu ihan sellaisenaankin, mutta toki mansikkahillon kanssa on vielä parempaa :)













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti