lauantai 18. toukokuuta 2013

Red curry chicken

Thaimaalaiseen ruokaan mulla on vähän kaksijakoinen suhde: toisaalta tykkään siitä tosi paljon, toisaalta siinä on joitain mausteita, joista en erityisemmin välitä. Senpä vuoksi muuntelen reseptit yleensä omaan makuuni sopivaksi jättämällä tiettyjä mausteita pois ja lisäämällä joitain toisia. Onko se sitten enää thaimaalaista? En tiedä, mutta hyvää se on silti :)

Tämä kanacurry on erittäin helppo ja melko nopea valmistaa. Maultaan ei ole liian tulista eikä eksoottista, maistuu siis myös hyvin lapsille ja vähän nirsommille aikuisille. Tätä(kin) reseptiä olen muunnellut useammasta eri reseptistä.

Maustamattomia kanafileitä/-suikaleita n. 700g
4 valkosipulin kynttä
1-2 mietoa chiliä (ilman siemeniä)
1 tl raastettua inkivääriä
1 paketti valkosipuli-tomaattimurskaa
2 tl valmista currytahnaa (esim. Spice up Punainen thai currytahna)
n. 1 dl vettä
n. 3-4 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria
1/2 limen mehu
paistamiseen öljyä tai voita oman maun/mieltymyksen mukaan

Pilko chilit ja valkosipulit. Raasta inkivääri. Kuullota niitä pieni hetki paistinpannulla. Lisää kanafileet/-suikaleet ja paista kypsäksi. Jos käytät kanafileitä kannattaa ne tässä vaiheessa pilkkoa pienemmiksi paloiksi. Ripottele hieman suolaa sekä mustapippuria. Sekoita joukkoon currytahna ja lisää vesi, tomaattimurska, ruokakerma sekä puolikkaan limen mehu. Anna muhia n. 15min. Lisukkeeksi riisiä tai jos karttelee hiilareita niin maistuu ihan sellaisenaankin! Bon appetit!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti