torstai 23. toukokuuta 2013

Juustoinen chili con carne

Chili con carne on ehdottomasti yksi lempiruoistani. Ei tunnu ihan niin arkiselta ruoalta kuin jauhelihakastike, mutta on silti lähes yhtä helppo ja nopea valmistaa. Chili con carnessa kannattaa muistaa, että nimi tarkoittaa nimenomaan chiliä lihan kanssa eikä päinvastoin. Eli chilin kanssa ei tarvitse säästellä (eikä myöskään valkosipulin) :)



Itse olen tykästynyt reseptiin, minkä löysin alunpitäen Valion sivulta. Olen sitä pikkuhiljaa muovaillut omaan makuuni sopivaksi ja nyt viimeisessä versiossa lisäsin joukkoon vielä Koskenlaskija-juustoa. Ja täytyy sanoa, että nyt on kyllä jo lähellä täydellistä chili con carnea!

Juustoinen chili con carne (4 henkilölle)

500 g paistijauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 mieto chilipalko (jos käytät vahvempaa chiliä niin kannattaa lisätä varovasti)
2 rkl tomaattipyreetä
1 lihaliemikuutio
1 tlk kidneypapuja
1 prk maustettua ruokakermaa (Valio Mustapekka)
1/2 prk tavallista ruokakermaa
n. 100 g Koskenlaskija-juustoa
2 dl vettä
suolaa, mustapippuria, (chilimaustetta)

1. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla (sekä chilimausteella, jos haluat, mutta ole varovainen mikäli käytät vielä tuorettakin chiliä!) 2. Lisää pilkotut sipulit, valkosipulit sekä tuore chili ja anna kuullottua. 3. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja tomaattipyree. Anna muhia n. 5 min miedolla lämmöllä. 4. Huuhdo pavut siivilässä ja lisää joukkoon. Lisää myös kerma. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja anna porista n. 5 min. 5. Lisää viimeiseksi Koskenlaskija-juusto ja hauduttele miedolla lämmöllä, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Ruoan kannattaa antaa vetäytyä hieman ennen tarjoilua niin maut tulee paremmin esille. Tarjoa riisin kera ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti