lauantai 19. lokakuuta 2013

Snickers-muffinsit

Olen aina tykännyt syödä suolaista ja makeaa yhtäaikaa. Jo joskus lapsena tein suklaasta ja sipseistä "hampurilaisia" ja nautiskelin niitä hyvällä ruokahalulla :) Halusinkin kokeilla toimisiko makean ja suolaisen liitto myös leivonnassa ja päätin tehdä suolaisen makeita suklaamuffinseja. Sipsejä en kuitenkaan joukkoon viitsinyt ripotella vaan suklaa sai seurakseen suolapähkinöitä. Halusin mausta vähän jotain samantyylistä kuin Snickers-patukat ja senpä vuoksi rouhin joukkoon pari Snickersiä. Snickersit olisi voinut korvata myös laittamalla reilummin suolapähkinöitä sekä lisäksi kinuskikastiketta ja suklaarouhetta, mutta päätin mennä tällä kertaa vähän helpomman kautta käyttämällä valmiita patukoita. Osan muffinseista jätin syötäväksi sellaisenaan ja osaan pursotin päälle Nutellasta tehtyä pähkinäsuklaavaahtoa, jonka ohjeen löysin Kinuskikissalta. Reseptissä mainitulla määrällä pursotat kaikki muffinsit, joten jos haluat laittaa pursotetta vaan osaan muffinseista niin puolita määrä. Nämä muffinsit on kyllä herkkua, jopa mieheni, joka ei ole suklaan ystävä, söi näitä. Ja se on paljon se :)

Snickers-muffinsit (12 isoa muffinsia)

150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa (tai kermaa)
2 Snickers-patukkaa
n. 1 dl suolapähkinöitä

Pähkinäsuklaavaahto

Vatkaa keskenään 200 g maustamatonta tuorejuustoa sekä 1 purkki Nutellaa vaahdoksi.

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
2. Vaahdota munat ja sokeri keskenään hyväksi vaahdoksi.
3. Lisää jäähtynyt, sulatettu voi vaahtoon.
4. Rouhi Snickersit. Rouhe saa jäädä ihan reilun kokoisiksi paloiksi.
5. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe sekä rouhitut Snickersit keskenään.
6. Lisää muna-sokerivaahtoon maito sekä jauhot vuorotellen samalla sekoittaen.
7. Lisää lopuksi joukkoon kokonaiset suolapähkinät.
8. Laita taikinaa muffinsivuokiin ja paista uunissa 200 astetta n. 15-20 minuuttia. Tarkkaile, etteivät pääse palamaan. Voit tarkistaa muffinsien kypsyyden hammastikun avulla. Älä täytä vuokia ihan täyteen, sillä muffinsit kohoavat uunissa. Itse käytin isoja Pirkan Amerikan muffinivuokia.
9. Mikäli pursotat muffinsien päälle pähkinäsuklaavaahtoa niin anna niiden ensin hieman jäähtyä.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti