keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Pestopasta

Pestopasta on avokadopastan ohella mielestäni kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi parhaista pastoista mitä on. Pesto on helppo sekä nopea tehdä ja se kannattaakin ehdottomasti tehdä itse. Itse tehtyä pestoa ei nimittäin voi verratakaan kaupan valmispestoihin, ero on huikea! Itse tykkään pestosta tosi paljon ja senpä vuoksi teenkin sitä yleensä tuplamäärän kuin mitä tässä reseptissä on mainittu. Kannattaa kuitenkin aloitella tällä perusmäärällä, varsinkin, jos ei aiemmin ole pestopastaa tehnyt. Mikäli tuorepastaa ei ole saatavilla voi tämän pastan tehdä tietty myös vaikkapa tavallisesta spagetista, mutta toki tuorepasta on aina tuorepastaa... Tämä resepti on tarkoitettu 4-6 henkilölle, riippuen vähän siitä miten nälkäisiä ruokailijoita on pöydän ääressä :)

Pestopasta

1 ruukku tuoretta basilikaa
1 dl raastettua parmesaania
2 valkosipulin kynttä
n. 1 dl oliiviöljyä
3 rkl pinjansiemeniä
suolaa
mustapippuria
n. 500 g tuorepastaa (spaghetti tai fettuccine)

1. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla, älä päästä mustumaan. Raasta parmesaani sekä purista valkosipulin kynnet.
2. Laita kulhoon basilika, parmesaaniraaste, valkosipulin kynnet, paahdetut pinjansiemenet sekä noin puolet oliiviöljystä. Sekoita sauvasekoittimella. (Voit valmistaa peston myös tehosekoittimessa)
3. Lisää lopuksi loput oliiviöljystä ohuena nauhana joukkoon samalla sekoittaen. Mausta ripauksella suolaa sekä mustapippuria. Tarkista maku. Pesto on itsessään aika voimakkaan makuista, mutta maku tasoittuu, kun sen sekoittaa pastaan.
4. Keitä tuorepasta paketin ohjeen mukaan.
5. Lisää pesto kuuman pastan joukkoon, raasta päälle vielä parmesaania ja koristele halutessasi basilikalla. Nauti pasta heti.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti