tiistai 17. kesäkuuta 2014

Tulinen chorizo-tomaattipasta

Tomaattipasta on hyvä peruspasta, mutta joskus on kiva tehdä siitäkin vähän erilaista ja mausteisempaa. Varsinkin, jos tykkää mausteisista ja tulisista ruoista kuten allekirjoittanut! Chorizo tuo jo itsessään tulisuutta, mutta lisäsin tähän vielä tuoretta chiliä potkua antamaan. Chiliä voi laittaa myös vähemmän mikäli siltä tuntuu, mutta omaan makuuni tämä oli juuri oikean tulinen - tulisuutta oli sopivasti, mutta ei liikaa. Tämä pasta on helppo ja nopea tehdä sekä on erittäin maukasta, suosittelen kokeilemaan mikäli mausteisen tuliset ruoat maistuu! Resepti on neljälle henkilölle.

Tulinen chorizo-tomaattipasta

3 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
n. 150g viipaloitua chorizoa
1 mieto chili
1 sipuli
1 purkki tomaattimurskaa (500g)
50g raastettua pecorino-juustoa
parmesaania
basilikaa
oliiviöljyä
farfalle/penne-pastaa

1. Aloita valmistus kalttaamalla tomaatit. Laita vettä kiehumaan ja leikkaa tomaatteihin ristiviilto. Kun vesi kiehuu nosta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen (n. 30s). Nosta tomaatit pois ja laita kylmään veteen. Kuori tomaatit ja pilko ne pieniksi paloiksi.

2. Pilko sipuli, murskaa valkosipulin kynnet, leikkaa chorizoviipaleet pienemmiksi ja viipaloi chili (poista siemenet).

3. Laita oliiviöljyä pannulle ja kuullota sipulia vähän aikaa.

4. Lisää pannulle chorizot ja pyörittele niitä pannulla sipulin kanssa n. 4 min. Laita tässä vaiheessa liedeltä lämpöä pienemmälle.

5. Lisää tämän jälkeen valkosipulit sekä chili ja anna muhia hetken.

6. Lisää tomaatinpalat ja pyörittele kastiketta pari minuuttia.

7. Lisää tomaattimurska joukkoon ja anna muhia vielä hetki.

8. Laita kastikkeen joukkoon n. kourallinen tuoretta, hienonnettua basilikaa, pyörittele hetki ja ota sitten pastakastike pois liedeltä. Sekoita joukkoon 50g pecorinoraastetta.

9. Sekoita pastakastike al denteksi keitetyn pastan joukkoon ja ripottele päälle parmesaania sekä tuoretta basilikaa.





2 kommenttia:

  1. OH MY GOD! Tää on varmaan yks parhailta kuulostava resepti heti kampasimpukkarisoton jälkeen, tosi yksínkertainen mut ah niin hyvää! Tomaatit hyviä, chorizo ihanaa, tulisuus upeaa. pakko väsää tätä!

    VastaaPoista
  2. Tämä on myös mun yksi lemppariresepteistäni. Tulinen chorizo on vaan niin hyvää! :)

    VastaaPoista