torstai 22. toukokuuta 2014

Tsatsiki

Kreikka ja kreikkalaiset ruoat ovat lähellä sydäntäni. Voisin käytännössä elää koko kesän fetasalaatilla ja tsatsikilla! Tsatsiki on siitä mainio lisuke, että se sopii niin lihan, kalan, kanan kuin kasvistenkin kanssa, itse syön sitä kuitenkin yleensä ihan vain sellaisenaan tuoreen vaalean leivän päällä fetasalaatin kera. Voiko ihanampaa kesäruokaa olla, melkein kuin olisi Kreikassa, melkein... :)

Omasta mielestäni tällä ohjeella saa todella maukkaan ja "oikean" makuisen tsatsikin. Joissain resepteissä neuvotaan lisäämään myös oliiviöljyä tai sitruunamehua, mutta mä tykkään tästä tällaisenaan. Ohjetta toki voi jokainen oman mielensä mukaan muokkailla, itse kun tykkään valkosipulista niin laitan sitä aina aika reilusti. Jos ei niin valkosipulin ystävä ole niin voi laittaa vähemmänkin. Onnistuu varmasti niinkin :) Maukkaita kesähetkiä!


Tsatsiki

1 kurkku
1 tl suolaa
3 valkosipulin kynttä
n. 3 dl turkkilaista jogurttia
ripaus mustapippuria

1. Puolita kurkku ja halkaise puolikkaat. Kaavi lusikalla siemenet pois ja sen jälkeen raasta kurkku. Lisää raasteen joukkoon suola ja laita siivilään n. 10-15 minuutiksi. Raasteen voi laittaa myös vaikkapa talouspaperin päälle tai vaikkapa suodatinpussiin. Kuitenkin siis niin, että liika vetisyys pääsee pois. Raastetta voi myös välillä painella vaikkapa talouspaperilla, tämäkin auttaa vetisyyden poistamisessa. Tsatsiki ei saa olla vetistä!

2. Lisää kurkkuraaste jogurtin joukkoon ja purista joukkoon valkosipulin kynnet. Mausta mustapippurilla.

3. Anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti