sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Tomaatti-basilika bruschetta

Pitkä aika on vierähtänyt, kun olen tänne mitään kirjoittanut. Nyt ajattelin taas aktivoitua ja mikäpä paras tapa aloitella tätä uudelleen kuin laittaa tänne suussa sulavien bruschettojen ohje!

Itse rakastan tomaatti-basilika bruschettoja ja tilaankin niitä usein ravintolassa alkupalaksi. Taso vähän vaihtelee, välillä saa aivan järjettömän hyviä bruschettoja ja välillä vähän sinnepäin. Olen itse yrittänyt useita reseptejä ja en ole oikein löytänyt sitä "oikeaa" makuelämystä. Kunnes nyt, kun yhdistelin useampaa reseptiä ja siinä se oli! Tämän reseptin määrästä riittää neljälle hengelle alkupalaksi, mutta varoituksen sana: nämä on niiiin hyviä, että näiden syömistä ei voi lopettaa! Eli voi suoraan tehdä vähän reilumman annoksen... ;)

Tomaatti-basilika bruschetat

3-4 isoa tomaattia
1-2 valkosipulin kynttä (riippuu miten valkosipulisesta tykkää)
n. 1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
tuoretta basilikaa 1 rkl silputtuna

Lisäksi hiiva-/maalaisleipää sekä leipien sivelyyn n. 1/2 dl oliiviöljyä sekä 1 valkosipulin kynsi

1. Laita kattilaan vettä kiehumaan ja leikkaa tomaatteihin ristiviilto. Kun vesi kiehuu heitä tomaatit sinne n. 30 sekunniksi ja nosta sitten pois kylmään veteen. Tämän jälkeen kuori tomaatit sekä halkaise ne neljään osaan. Ota siemenet pois ja leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi kulhoon.

2. Purista valkosipulin kynnet tomaattien joukkoon.

3. Lisää oliiviöljyyn suola, mustapippuri, sokeri sekä silputtu basilika.

4. Sekoita seos tomaattien joukkoon.

5. Leikkaa leipä viipaleiksi ja laita paahtimeen. Purista valkosipulin kynsi oliiviöljyn joukkoon ja sivele tällä seoksella paahdetut leivänviipaleet. Laita tomaattiseosta päälle ja nauti!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti