tiistai 25. kesäkuuta 2013

Helppo ja herkullinen mansikka-raparperipiirakka

Näin kesäaikaan pitää leipomisessa hyödyntää tietty tuoreita marjoja ja kesäkuun itseoikeutettu kuningatar on mansikka-raparperipiirakka. Kesällä itse en ainakaan jaksa hääräillä keittiössä pitkiä aikoja vaan leivonnaisten on valmistuttava nopeasti ja helposti herkuteltaviksi. Valmiit piirakkapohjat ovat tässä oiva apu. Toki tähänkin piirakkaan voi tehdä itse pohjan, jos haluaa tehdä kaiken alusta lähtien, mutta itse nautin senkin ajan mieluummin auringosta ja kesästä :) Hyvä pohja tulee ihan valmispohjallakin!

1 pkt valmista murotaikinaa (esim. sunnuntai)
nokare voita/margariinia
n. 1 l tuoreita mansikoita
2-3 isoa raparperia
2 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl vaniljasokeria

1. Voitele piirakkavuoka voilla tai margariinilla ja painele sulanut murotaikina vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Pese ja kuori raparperit ja pilko ne. Pilko mansikat. Asettele raparperit sekä mansikat pohjan päälle.
3. Sekoita maitorahka, kuohukerma, sokeri, kananmunat ja vaniljasokeri keskenään. Kaada marjojen päälle.
4. Laita uuniin 200 astetta n. 40-45 minuutiksi. Jos piirakka alkaa tummua päältä voit suojata sen foliolla.
5. Anna jäähtyä hieman ja herkuttele!

Tämä piirakka ei vaadi vaniljakastiketta tai -jäätelöä seurakseen vaan on hyvää ihan tällaisenaan. Maistuva kesäherkku kesäiseen kahvipöytään tai jälkiruoaksi - tai ihan muuten vaan :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti